Studenten pakken hondenpoep aan

Studenten van de School voor Veiligheid gaan twee dagen per week aan de slag in Hilversum: ze gaan het hondenpoep-probleem aanpakken en ook op ander gebied de leefbaarheid van de stad vergroten. “In sommige wijken gaat het goed, in andere wijken hebben ze er ‘schijt’ aan.” Dat zei de Hilversumse wethouder Walters, bij de aftrap van het project hondenpoep, op 4 oktober in het Raadhuis van Hilversum. Wethouder Karin Wolters had haar eigen hond Bink ook meegebracht.

Uit diverse buurtonderzoeken blijkt dat bewoners zich storen aan niet opgeruimde hondenpoep. Al een aantal jaren is er in de APV opgenomen dat de hondenpoep moet worden opgeruimd, maar dat niet iedereen deze verantwoordelijkheid neemt. Elke week gaan nu twee studenten van de School voor Veiligheid aan het werk in Hilversum. De wethouder is blij met hun inzet van studenten en is erg benieuwd naar hun bevindingen en ideeën.

Daarna vertelde Martijn van Ligten over de samenwerking met het Expertisecentrum HTV en MBO Amersfoort. Ook hij was blij met de start van dit project. De studenten worden begeleid door boa Hamza Mistry. Hij heeft er veel zin en zei dat de studenten ook andere zaken gaan oppakken om de leefbaarheid van de stad te vergroten.