School voor Veiligheid x DierenPark Amersfoort

Studenten van School voor Veiligheid gaan vanaf vandaag beroepsvaardigheden leren in DierenPark Amersfoort. Het dierenpark en MBO Amersfoort School voor Veiligheid hebben de handen vanaf vandaag (26 mei) ineen geslagen voor het mooie project ‘Onderwijs in Praktijk’.

Voor de studenten in opleiding tot Beveiliger wordt DierenPark Amersfoort namelijk een leeromgeving. En wat voor één: dagelijks worden de studenten omgeven door olifanten, brilberen, giraffes en nog veel meer spannende dieren. Never a dull moment zullen we maar zeggen. 

Uiteraard, zijn de studenten hier om te leren. Dit betekent in de praktijk dat ze hier zullen werken aan de beroepsvaardigheden zoals; parkeerbeheer, communicatie, waarnemend gedrag en hospitality. De basis is preventie en voorlichting geven over naleving van de regels. Het gezamenlijk gevoel van verantwoordelijkheid hierbij creëert draagvlak en daadkracht. De door de studenten uitgevoerde leeropdrachten spelen hierin een rol. Directeur van School voor Veiligheid (MBO Amersfoort) Rob Texier en Directeur Astrid Wassenaar van DierenPark Amersfoort gaan een langdurige samenwerking aan. Deze samenwerking heeft een grote maatschappelijke meerwaarde en creëert een win-winsituatie voor alle partijen. Het project is tot stand gekomen in samenwerking met Projecthuizen.nl.