Peter R. de Vries: “Zorg dat je klaar zit, dan heb je altijd een alibi”

MBO Amersfoort organiseert collegetour voor studenten in theater De Flint
Peter R. de Vries ontmoette vanmiddag 150 studenten van MBO Amersfoort in theater De Flint in Amersfoort. Vanaf het podium in theater De Flint gaf hij een college over zijn werk als misdaadverslaggever, presentator en zijn succesvolle loopbaan. De studenten van de studierichtingen Veiligheid en Juridische Administratie kregen een mooie kans om de gedreven misdaadverslaggever het hemd van het lijf te vragen.

Zorg dat je klaar zit, dan heb je altijd een alibi
De zaal was goed gevuld, de stoelen op 1,5 meter afstand. Het college was kort voor alle enthousiaste vragen die werden afgevuurd op de gastspreker. Student Milou had de beste vraag en kreeg na afloop van Peter R. de Vries een getekend exemplaar van zijn boek ‘Een moord kost meer levens’. Haar vraag hoe hij gemotiveerd blijft om misdaden op te lossen met dagelijkse bedreigingen was naar zijn mening dé vraag die van het meeste inzicht getuigde.

‘Iets teweeg kunnen brengen motiveert mij om door te gaan’
‘Er zijn dingen die niet leuk zijn, ook als je een spannend leven hebt’, antwoordde hij. ‘Het is geen tv-serie, waarin een rechercheur binnen 48 uur, dankzij een “geweldige” ingeving tot een oplossing komt. Mijn werk is een soort levensstijl. Mijn kinderen kunnen wel getuigen dat sommige vakanties in het water zijn gevallen. Omdat ik de helft van de tijd zat te bellen. Beroemd zijn is ook niet altijd leuk. Het geeft nieuwe energie om iets teweeg te brengen. Dat motiveert en is de brandstof om verder te gaan’.

‘Zet één stap meer en je loopt voorop’
Peter R. adviseerde de studenten over hoe je succesvol kunt worden. ‘In mijn werk zorg ik ervoor dat ik één stap meer zet dan mijn collega’s en mijn concurrenten. Wat er ook gebeurt. Ik kijk niet naar een excuus om iets niet te hoeven doen. Ik kijk naar de reden om iets wél te doen. Zet één stap meer en je loopt voorop. Wanneer je bereid bent om hard te werken, kun je gauw succes hebben. Natuurlijk komt er ook gezond verstand bij kijken’.

Peter R. de Vries
Peter R. de Vries is programmamaker, hoofdredacteur en presentator van het televisieprogramma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever. Hij kreeg een Emmy award voor een uitzending die hij maakte over de verdwijning van Natalee Holloway. Ook heeft hij een bureau voor sportmanagement waar hij zorgt voor de zakelijke belangen van profvoetballers en andere topsporters.

MBO Amersfoort inspireert studenten met gastcolleges
MBO Amersfoort organiseert de weken voor de zomervakantie meerdere gastcolleges zodat zij elkaar in een leuke omgeving weer live kunnen ontmoeten. Na een lange periode van vooral online lessen, ontmoeten de studenten elkaar en een boeiende gastspreker in theater de Flint. Zij horen een positief en inspirerend verhaal over wat mogelijk is met wat zij leren tijdens de opleiding én wat zij zelf kunnen ondernemen om een plek te vinden op de arbeidsmarkt. Eerder waren gastsprekers Mirjam Spitholt (gelukskunde) en Tommie Niessen (verhalend verpleegkundige) en Anna Nooshin (beautyvlogger en influencer) uitgenodigd. Nog voor de zomervakantie organiseert MBO Amersfoort ook nog een gastcollege met Giel de Winter (Stuk TV).