‹ Terug naar het opleidingsoverzicht

Coördinator beveiliging

Aanmelden BOL

Opleidingspecificaties

Crebonummer: 25408
Leerweg:BOL
Niveau:3
Duur opleiding:2-3 jaar
Startdatum: September

De opleiding Coördinator beveiliging is een uitdagende opleiding voor beveiligers die meer verantwoordelijkheid willen. Je bent verantwoordelijk voor het beveiligen van bijvoorbeeld bedrijfsgebouwen en industrieterreinen. Je stuurt een team van beveiligers aan en je coördineert beveiligingswerkzaamheden en stemt die op elkaar af.

Dit is jouw toekomst

De opleiding Coördinator beveiliging is een uitdagende opleiding voor beveiligers die meer verantwoordelijkheid willen. Je bent verantwoordelijk voor het beveiligen van bijvoorbeeld bedrijfsgebouwen en industrieterreinen. Je stuurt een team van beveiligers aan en je coördineert beveiligingswerkzaamheden en stemt die op elkaar af.

Zo ziet jouw opleiding eruit

Eerst volg je de opleiding Beveiliger (niveau 2) in de beroepsopleidende leerweg (BOL). Daarna krijg je leerstof op niveau 3. De opleiding duurt twee tot drie jaar. Dat hangt af van je eigen inzet en motivatie. Theorie en praktijk wisselen elkaar goed af. Tijdens de opleiding loop je per studiejaar ongeveer 300 uur stage bij het beveiligingsbedrijf van MBO Amersfoort en/of bij een extern beveiligingsbedrijf. Om stage te kunnen lopen bij een extern bedrijf moet je minimaal 18 jaar zijn.

Kerntaken en verplichte vakken

Het Ministerie van Onderwijs heeft samen met de werkgeversorganisaties afspraken gemaakt over wat een coördinator beveiliging moet kunnen. Dit noemen we de kerntaken. Tijdens de opleiding werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je signaleert risico’s en neemt preventieve maatregelen
  • Je treedt repressief op (je onderdrukt ongewenst gedrag van anderen).
  • Je voert dienstverlenende taken
  • Je coördineert beveiligingswerkzaamheden
  • Je rapporteert en draagt bij aan plannen

Verplichte vakken bij deze opleiding zijn: Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan en burgerschap, en bedrijfshulpverlening (bhv), fitness, sociale vaardigheid/beroepsvaardigheden, zelfverdediging.

Keuzedelen

Met keuzedelen mag je zelf kiezen hoe je een stukje van je opleiding invult. Informatie over de verschillende keuzedelen en het moment van kiezen krijg je tijdens je opleiding. Een keuzedeel kan gericht zijn op het beroep waarvoor je een opleiding volgt, maar ook op een ander beroep of op doorstromen naar een volgende opleiding in het mbo of hbo. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van je opleiding.

Toelatingseisen

  • vmbo kaderberoepsgerichte-, vmbo gemengde- of vmbo theoretische leerweg of
  • havo/vwo overgangsbewijs van 3e naar 4e leerjaar of
  • diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)

Opleidingskosten

Ben je jonger dan 18 jaar, dan hoef je nog geen lesgeld te betalen. Ben je ouder dan 18 jaar, dan zijn de kosten afhankelijk van de opleiding die je volgt.

Voor een BOL-opleiding is het lesgeld € 1.168,- per schooljaar.

De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en kan (licht) afwijken.

Vervolgopleidingen

  • Handhaver Toezicht en Veiligheid (niveau 3)
  • Hbo integrale veiligheid (d.m.v. toelatingstest hbo bij 21 jaar)

Kans op stage en werk

Wil je weten wat de kans is om een stageplek te vinden? Kijk dan op kansopstage.nl, een website van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB geeft ook informatie over de arbeidsmarktkansen na het afronden van je opleiding. Dit kun je vinden op de website kansopwerk.nl. Kans op werk geeft aan wat de kans is dat je als schoolverlater een baan vindt in het verlengde van je opleiding. Dus wat is de kans op werk over twee jaar bij een opleiding van twee jaar en wat is de kans over drie jaar bij een opleiding van drie jaar.

Studie in Cijfers

Je studietijd is een tijd waarin je vrienden maakt, ontdekt waar je goed in bent, wat je leuk vindt en plannen maakt voor je toekomst. Het is dan ook belangrijk om je keuze te bepalen op basis van verschillende invalshoeken. Wil je weten hoe tevreden studenten zijn over MBO Amersfoort, je kansen op een baan of hoeveel studenten doorstromen naar een vervolgopleiding? Klik hier voor de laatste informatie.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen