Nieuwe opleiding! Informatiebijeenkomst HTV Hoofdconducteur 3 juni 2019 19-21 uur

De School voor Veiligheid van MBO Amersfoort start in samenwerking met NS een mbo-opleiding tot hoofdconducteur.

Zo ziet de opleiding HTV Hoofdconducteur eruit
In deze opleiding leer je naast de basis als HTV’er hoe je je taken als hoofdconducteur uitvoert in de trein en op het perron. Je leert hoe je de trein veilig en op tijd laat vertrekken. Ook leer je hoe je je servicegericht opstelt naar reizigers en ze goed begeleidt tijdens hun reis. Je leert ook hoe je gastvrij en op het juiste moment omroept, zodat de reizigers goed zijn geïnformeerd.

Samenwerking met NS
De samenwerking tussen MBO Amersfoort en NS komt voort uit de wens van NS om jongeren vroeg voor het openbaar vervoer te interesseren en op te leiden. Daarnaast verwacht NS de komende jaren een grotere behoefte aan nieuwe hoofdconducteurs.

Je loopt stage bij NS. Dat kan een aantal weken achter elkaar zijn of een dag in de week voor een bepaalde periode. Er is plek voor 10 studenten. De selectie doen wij samen met NS. Het studieadvies is bindend. Als je klaar bent met dit leertraject kun je direct met het HTV diploma (aangevuld met NS module) solliciteren bij NS.

Informatiebijeenkomst
Wil je meer weten over dit leertraject? Op maandagavond 3 juni van 19.00 tot 21.00 uur organiseren wij samen met NS een informatiebijeenkomst : Simulatorcentrum Piet Mondriaanplein 59, 3812 GZ Amersfoort

Ben je vooraf al erg nieuwsgierig en kun je niet wachten op 3 juni dan kun je vast onderstaand artikel lezen over Marline. Ze heeft veel filmpjes op internet staan waar ze vertelt over haar werk als hoofdconducteur.

Marlinde aan het werk als conducteur

Aanmelden informatiebijeenkomst