HTV Expertisecentrum Utrecht-Amersfoort operationeel

Het Handhaving Toezicht en Veiligheid (HTV) Expertisecentrum is vanaf vandaag operationeel in de regio Utrecht en Amersfoort. Mw. Jelleke van Beek is onlangs aangesteld als kwartiermaker en zij zal de vragen en opdrachten van de gemeenten verzamelen en uitzetten. Inmiddels hebben de steden Utrecht, Amersfoort en Nieuwegein zich aangesloten bij het initiatief en dat geldt ook voor een twaalftal kleinere gemeenten in onze regio. Ook het Bureau Regionale Veiligheidstrategie en de Politie ondersteunen het initiatief.  

Het HTV Expertisecentrum is een initiatief van het Veiligheid & Defensie College van ROC Midden Nederland en de School voor Veiligheid van MBO Amersfoort en dient als doel om de handhaving en het toezicht, in de gemeenten die vallen binnen de regio, te verbinden en te versterken.
De mbo-onderwijsinstellingen leiden gezamenlijk studenten op tot Handhaver Toezicht en Veiligheid (HTV) of Buitengewoon Opsporings- Ambtenaar (BOA).

“We willen hiermee de praktijk waar de gemeenten in de dagelijkse uitvoering mee geconfronteerd worden, koppelen aan het beroepsgerichte onderwijs. Zo kunnen we van elkaar leren en een gemeenschappelijke bijdrage leveren aan de veiligheid binnen de gemeenten. Daarnaast willen we de schakel zijn tussen de onderlinge gemeenten om er voor te zorgen dat men op verschillende gebieden beter en effectiever samen kan werken”, aldus Rob Texier, directeur School voor Veiligheid van MBO Amersfoort en Ruud van Diemen, directeur ROC Midden Nederland.

Mw. Jelleke van Beek is te bereiken via expertisecentrumhtv@rocmn.nl.