Donkere Dagen Offensief – ben jij onze HTV-studenten ook tegen het lijf gelopen in Vathorst??

                 

Samen met agenten van politie Amersfoort en gemeentelijk handhavers (boa’s) hebben studenten Handhaving Toezicht en Veiligheid (HTV) van MBO Amersfoort op maandag 18 november 2019 in de woonwijk Vathorst in Amersfoort preventief gesurveilleerd in een zogeheten Donkere Dagen Offensief.

In de vroege avonduren kregen onze studenten eerst een briefing van de politieagenten en boa’s over preventie woninginbraken. Hierna gingen in totaal 40 studenten met hun begeleiders de straat op. Aanleiding is het gestegen aantal woninginbraken in deze woonwijk afgelopen periode.

Tijdens surveillance hebben de HTV-studenten gelet op mogelijke inbraak en onveilige situaties, zoals niet afgesloten deuren en ramen. Ook belden zij aan bij bewoners en gingen zij in gesprek met bewoners om hen te attenderen op deze mogelijk onveilige situaties.

Studenten gaven ook een enquêteformulier aan bewoners met wie zij in gesprek gingen. Bewoners kunnen deze enquête invullen en terugsturen aan de politie.

Tijdens de debriefing vertelden studenten over hun ervaring waarin opvallend was dat veel bewoners positief reageerden op deze surveillance. Verder vertelden studenten dat zij erg veel hadden geleerd door te surveilleren en de gesprekken met bewoners. De leefomgeving van de bewoners werd tijdens surveillance de leeromgeving voor onze studenten.

Onze studenten én de bewoners van Vathorst waren na afloop erg enthousiast over dit initiatief!